     
Курячі грудки - 600 гр.
Консервовані помідори - 500 гр.
Перець солодкий - 2 шт.
Масло оливкове - 2 ст.л.
Часник - 2 зубчики
Томатне пюре - 1 ст.л.
Чебрець - за смаком
Материнка (інші назви орегано, душинка, лебідка, зіновка) - за смаком
Перець мелений червоний - за смаком
Сіль - за смаком
Спосіб приготування:
Спочатку потрібно приготувати томатно-часниковий соус. Консервовані помідори вийняти з банки і перекласти на сито, щоб дати рідини стекти. Змішати томатне пюре з оливковою олією і ретельно розтерти до отримання однорідної маси. Додати подрібнений часник, мелений червоний перець, чебрець, материнку (орегано, душинка, лебідка, зіновка) і ретельно розмішати.
Курячі грудки злегка відбити дерев'яним молотком і нарізати тонкими скибочками. Покласти в посуд, залити томатно-часниковим соусом і залишити на пару годин маринуватися. Солодкий перець помити і нарізати великими кубиками, трохи відварити. Куряче м'ясо згорнути в трубочки і нанизати на шампури разом з помідорами і солодким перцем. Посолити, поперчити, окропити оливковою олією. Готувати на решітці на грилі, періодично перевертаючи. Також можна приготувати страву вдома. Запікати в духовці 15 хв. (в мікрохвильовій печі - 5 хв).
|