Головна » Статті » М'ясо » Яловичина

Шашлик Сибірський


Яловичина - 2 кг.
Перець чорний горошком - 20 гр.
Лавровий лист - 10 гр.
Цибуля ріпчаста - 1 кг.
Лимон - 1 шт.
Паста томатна - 200 гр.
Оцет 6% - 100 гр.
Вино біле сухе - 1/2 склянки
Сіль, перець червоний мелений - за смаком

Спосіб приготування:
Цим способом приготування можна довести до необхідної м'якості навіть дуже жорстоке м'ясо. Відтале м'ясо яловичини нарізати шматками трохи більше сірникової коробки. На дно каструлі висипати шар чорного перцю горошком, зверху вкрити його шаром лаврового листа, потім укласти шар порізаної кільцями цибулі, зверху - шар м'яса, посолити, поперчити червоним меленим перцем, знову покласти шар цибулі і т. д. Останнім шаром повинна йти цибуля. Поверх нього викласти шар лаврового листа. Зверху покласти шар томатної пасти в палець завтовшки і полити оцтом. Все це накрити перевернутою тарілкою і поставити зверху гніт близько 10 кг. Витримати 24 години. Через добу злити рідину, викинути верхній шар лаврового листа і перекласти м'ясо в інший посуд, видаливши лавровий лист, що залишився і перець горошком. У м'ясо вичавити лимон, додати білого сухого вина. Витримати ще 2 години і можна смажити.
Категорія: Яловичина | Додав: Admin (18.01.2012)
Переглядів: 342 | Теги: томатна паста, шашлик, лимон, оцет, вино, яловичина, цибуля ріпчаста | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: