Головна » Статті » М'ясо » Баранина |
Шашлик по-грецьки
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Баранина - 0,5 кг. Цибуля ріпчаста - 2 шт. Лимон - 2 шт. Майоран сухий - 1 ч.л. М'ята сушена - 1 ч.л. Зелень петрушки - 1 пучок Перець болгарський - 2 шт. Оливкова олія Сіль, перець чорний мелений - за смаком Спосіб приготування: Баранячу вирізку нарізувати кубами 2х2 см., покласти в каструлю. Приготувати маринад, змішавши оливкову олію, дрібно рубану ріпчасту цибулю, сік одного лимона, м'яту, майоран, зелень петрушки, мелений чорний перець і сіль. М'ясо замаринувати і залишити на 2 години при кімнатній температурі, або в холодильнику протягом 4-5 годин. Ріпчасту цибулю, що залишилась, очистити, нарізати великими скибочками. Солодкий болгарський перець очистити, нарізати скибочками. Вийняти м'ясо з маринаду, нанизати на шампури упереміж з луком і болгарським перцем, маринад, що залишився, використовувати при смаженні шашлику. Готувати шашлики на решітці мангала до готовності, періодично перевертаючи. За кілька хвилин до готовності побризкати шашлики лимонним соком. Рекомендується солити шашлики під час обсмажування. Примітка: якщо для приготування шашлику використовуються дерев'яні шампури, необхідно замочити їх на 10-12 годин у воді | |
Переглядів: 490 | | |
Всього коментарів: 0 | |