Головна » Статті » М'ясо » Баранина

Шашлик по-азербайджанські


Баранина - 600 гр.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Оцет винний - 5 ст.л.
Масло вершкове - 25 гр.
Цибуля зелена - 100 гр.
Помідори - 4 шт.
Соус ткемалі - 3-4 ст.л.
Барбарис сушений або свіжий - 12-16 шт.
Лимон - 1 шт.
Кріп, петрушка - 1 пучок
Сіль, перець - за смаком
Спосіб приготування:
М'ясо нарізати шматочками у формі кубиків по 30-40 грам, покласти в порцеляновий або емальований посуд, додати сіль, мелений перець, додати дрібно нарізану або натерту ріпчасту цибулю, подрібнену зелень петрушки, винний оцет або лимонний сік, перемішати, накрити кришкою і поставити на 4-5 годин у прохолодне місце. Молоду баранину маринувати без додавання оцту. Шматки м'яса нанизати на шампури, змастити вершковим маслом і смажити до повної готовності над розжареним деревним вугіллям без полум'я, безперервно повертаючи шампури.

Готовий шашлик укласти на блюдо, прикрасити зеленню. Окремо подати крупно нарізаний зелений лук, свіжі помідори, часточки лимона, соус ткемалі і барбарис.
Категорія: Баранина | Додав: Admin (18.01.2012)
Переглядів: 352 | Теги: шашлик, Баранина, винний оцет | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: